Rendezvényszervíz Blog

Csokoládészökőkút dekoratív, világító asztalon mártogatnivalókkal

Mi is az a csokiszökőkút ?

2021. december 18.

A csokoládészökőkút lényegében egy rozsdamentes acélból készült berendezés, amely olvasztott csokoládéfondüt szolgál fel. A szökőkút tövében található motor gondoskodik a csokoládé pasztillák felolvasztásáról, melyeket a fűtőtálcába helyeznek. A központi dugóhúzóra hasonlító adagolócsiga nyomja fel az olvadt csokoládét a középen található oszlopon keresztül. A 60–100 cm magas és többszintű szökőkút tetejére érve a csokoládé túlcsordul és lefolyik. A csokoládé a legfelső szinten elhelyezkedő peremre folyik, majd onnan az alatta lévőre, mindaddig amíg el nem éri az alsó szintet. Miután a csokoládé kaszkád elérte a szökőkút alját, az egész folyamat megismétlődik. Nagyon fontos, hogy a szökőkút vízszintben legyen, hisz csak így tudja a csoki teljesen beborítani a peremeket. Ez a szökőkút alatt található állítható lábak megfelelő pozícióba állításával érhető el. A csokoládé első olvasztása mikrohullámú sütőben vagy vízgőz fölött is elvégezhető.

A magas kakaóvaj tartalmú csokoládé, mint például a Rendezvényszervíz által használt Callebaut belga csokoládé, ideális a szökőkutakban való használatra. A csokoládé lehet tej-, ét- vagy fehércsokoládé. Mivel a fehér csoki tökéletesen színezhető, így a Rendezvényszervíz csokoládéi különböző színben is megrendelhetők (pl. korallpiros, lila, fekete, rózsaszín, téglavörös, sötétzöld, narancssárga stb.) Az alacsony kakaóvaj tartalmú csokoládét növényi olajjal lehet kiegészíteni; ebből túl sok viszont ronthatja a csokoládé simaságát és ízét.

Csokoládé szökőkutakat bérbe adnak különböző vendéglátó cégek, partikellék boltok, viszont a Rendezvényszervíz minden a csokiszökőkút üzemeltetésével járó kellemetlenséget átvállal, beleértve a tálalóasztal dekorálását, a mártogatnivalók előkészítését, gyümölcsök hámozását, a szökőkút összeállítását, beüzemelését, csokival való utántöltését stb. Nem beszélve az est végi szökőkút szétszerelésről, megtisztításról és a kínáló tálak elmosogatásáról. A szökőkútban folyó csokihoz különböző mártogatnivalókat kínálnak, mint pl. friss idény- és egzotikus gyümölcsök, pillecukor, piskóta, ostyarudak, aszalt gyümölcs, puszedli, több fajta ízfokozó (kókuszreszelék, mandula, mogyoró, dió, csokidara, fahéj, chili stb.) Ezeket fanyársra felhúzhatjuk és a szökőkútba márthatjuk.

A csokoládé szökőkutak otthoni és kereskedelmi változatban is kaphatók, amelyek különféle alkalmakra használhatók, például házibulikra, születésnapi ünnepségre, ballagásra vagy esküvőre. Igazából a csokiszökőkút minden rendezvényen megállja a helyét ahol édes-szájú emberek lelhetők fel. Az otthoni szökőkút ideális egy körülbelül 10 - 15 fős összejövetelhez, a kereskedelmi változat viszont akár több 100 főt is elláthat.

Általában a csokoládé szökőkutakat 3 - 4 órán keresztül üzemeltetik egy parti során. Ez idő alatt legtöbb esetben el is fogy a felszolgált csoki és a mártogatnivalók. Rendezvényeken a leggyakoribb időpont talán a vendégvárás ideje. Az élmény tovább fokozható, ha van mellette egy italszökőkút is, amiből welcome drink-ként pezsgő folyik. A vacsora utáni időpont szintén közkedvelt, mikor a többi desszerteket is felszolgálják. Sőt, mivel a csokiszökőkúthoz a leggyakoribb mártogatnivalók a gyümölcsök, így tökéletes választás lehet mellé egy gyümölcspálma, ami egy pálmafára hasonlító gyümölcskreáció. Az erre előre feltűzdelt gyümölcsdarabokat a vendégek leszedhetik és még csokiba is márthatják. Egy büfé vagy állófogadás kiegészítő eleme is lehet.

A szabadban a csokoládé szökőkút telepítése nem javasolt, mivel a csokoládé illata odavonzza a rovarokat és már egy kisebb szellő is megzavarhatja a csoki áramlását.

2 db gyümölcspálma

Mi is az a gyümölcspálma ?

2022. március 14.

Szemet gyönyörködtető és egyben tápláló gyümölcspálmafáink a mai napig újdonságnak számítanak a Rendezvényszervíz megrendelői számára. Az utóbbi években rendkívül népszerűek lettek, és továbbra is lenyűgözik a meghívottakat minden esküvőn, bulin, üzleti eseményen vagy ceremónián.

A gyümölcspálmák egészséges és szórakoztató alternatívát nyújtanak a vendégek számára, a hagyományos desszertekkel szemben. Lehetővé teszik, hogy ne csak a felnőttek, hanem a gyerekek is élvezhessék ezeket az ízletes gyümölcskreációkat, amikről a gyümölcsfalatokat akár csokoládéba is márthatják - ha valamelyik csokiszökőkutunkat is megrendelik mellé - vagy akár önmagában is elfogyaszthatják.

A gyümölcspálma több 100 darab frissen elkészített gyümölcsdarabkából áll és kb. 80-100 cm magas. Önállóan vagy a büféasztal központi elemeként is feltálalható.

Vegyes gyümölcspálmáink többféle gyümölcsöt tartalmaznak, mint pl. az eper, ananász, dinnye, kivi, szőlő, alma, banán, körte. Teljesen igényre szabott rendeléseket tudunk felvenni, így azt, hogy milyen gyümölcsök kerüljenek fel a fákra, akár Te is kiválaszthatod.

Ha csokoládészökőkutat is bérelsz, akkor lehet, hogy egy teljes egészében eperből vagy más választott gyümölcsből álló pálmát szeretnél. Ennek semmi akadálya. A gyümölcsöket egyszerűen leszedhetjük a fáról, majd márthatjuk a szökőkút meleg, csábító csokoládéjába. Választhatsz tej-, ét- vagy fehércsokoládé közül.

Tekintsd meg a Rendezvényszervíz Gyümölcspálma képgalériáját ahol rengeteg ínycsiklandó fotót találsz pálmáinkról.

Ha igazán szeretnéd meghökkenteni vendégeid valami egyedi látvánnyal, és egészséges finomságokkal szeretnéd kiegészíteni a vacsorát, akkor a gyümölcspálma kötelező darabja a bulinak.