Rendezvényszervíz Blog

A nagy CSOKIKVÍZ!

Te mennyire ismered ezt a finomságot?

Amellett, hogy nagyon finom, a hangulatunkra és a közérzetünkre is jótékony hatással van. Keserédes változata valódi szuperélelmiszer, és már az aztékok és a maják korában is előkelő helyet foglalt el a táplálkozásban.

A csokiról köztudott, hogy boldogságot okoz és elűzi a rosszkedvet. Ugyanekkor nem csupán euforikus hatása és élvezeti értéke miatt fogyasztjuk. Bármilyen meglepő, de a legalább 70%-os kakaót tartalmazó étcsokoládénak számos pozitív egészségügyi előnye is van ránk nézve: lassítja az öregedést, antioxidáns hatású, csökkenti a stresszt, a sztrók kockázatát, jót tesz a szívnek, valamint szabályozza a vérnyomást. De vajon miért szeretjük ennyire?

Teszteld tudásod, és tudd meg, mitől függ a csokoládé gyógyító hatása!

Ha legább 18 kérdésre helyesen válaszolsz, 30% - os kedvezményt adunk neked a következő rendelésed árából. A beváltáshoz csak fotózd le az eredményed és küldd el nekünk emailben a lap alján található email címre. Azt se felejtsd el megírni, melyik szolgáltatásunk keltette fel legjobban az érdeklődésed!

quiz fotó
csokoládé bonbonok

5 ok, miért érdemes csokoládét fogyasztani

2023.09.24.

Lelkiismeret-furdalása van, valahányszor csokiért nyúl? Jó hír, hogy tudományos vizsgálatok szerint a kakaó és bizonyos csokoládék fogyasztása kimondottan ajánlott.

A jó minőségű csokoládé, illetve kakaó nemcsak finom: különleges íze mellett a benne található polifenoloknak, köztük a flavonoidoknak köszönhetően az egészségre is kedvező hatással van. Ezek a szervezetben természetes antioxidánsként működnek, vagyis védenek a szabad gyökök által okozott sejtkárosodással szemben. Ebből a szempontból a keserű csokoládék a leghasznosabbak. Fontos azonban, hogy ne a főétkezés vagy a gyümölcs / zöldség fogyasztás helyett, hanem az étkezések után, desszertként fogyasszunk el 25-30 g-ot a finom édességből, legfeljebb heti 2-3 alkalommal.

1. Jót tesz a szívnek


A csoki azáltal, hogy emeli a védő hatású HDL-koleszterin értékét a vérben és csökkenti a rossz, úgynevezett LDL-koleszterin szintjét, mérsékli a szív-és érrendszeri betegségek kialakulásának veszélyét. Minél több kakaót tartalmaz, a fenti hatás annál erőteljesebb, de legalább 60 százalékos kakaótartalmú terméket érdemes választani. Ügyeljünk arra, hogy ebben az édességben rengeteg energia rejlik, ezért túlzott fogyasztása túlsúlyhoz vezethet, ami viszont növeli a magas vérnyomás és a szívproblémák kialakulásának esélyét.

2. Boldoggá tesz bennünket


A szerotonin hormon aktiválja az agyban az úgynevezett jutalmazóközpontot és boldogsághormont küld a test többi részébe. Ugyanez a mechanizmus játszódik le akkor is ha sportolunk, illetve szerelmesek vagyunk. A csokival persze mindez sokkal egyszerűbben megy. A folyamatot a triptofán, a szerotonin egyik előanyaga indítja be.

3. Ne feledkezzünk meg a kakaóról sem!


A valódi kakaóport a kakaóléből, a kakaóvaj eltávolítása után állítják elő. Mintegy harmincféle értékes szerves vegyületet tartalmaz, többek között káliumot és magnéziumot (ezek segítenek a vérnyomás szabályozásában), béta-karotint és E-vitamint, valamint niacint és folsavat, melyek mind nélkülözhetetlenek az egészséghez.

4. Gyorsabban megy a tanulás


Könnyen felszívódó szénhidráttartalma révén a csoki gyors energiaforrást jelent. Elfogyasztása után az agyi kapacitás 2-3 órára jelentősen javul, ezért tanuláshoz kifejezetten ajánlott.

5. Felélénkit, ha mélyponton vagyunk


Egy tábla keserű csokiban kb. 60 mg koffein található. Ez elég ahhoz, hogy a test felélénküljön, de a hatása nem olyan erős, hogy egy rövid élénkítő szakasz után ismét fáradttá váljon tőle. A koffein fokozza a szívtevékenységet, és emeli a testhőmérsékletet is.

2 db gyümölcspálma

Mi is az a gyümölcspálma ?

2022. március 14.

Szemet gyönyörködtető és egyben tápláló gyümölcspálmafáink a mai napig újdonságnak számítanak a Rendezvényszervíz megrendelői számára. Az utóbbi években rendkívül népszerűek lettek, és továbbra is lenyűgözik a meghívottakat minden esküvőn, bulin, üzleti eseményen vagy ceremónián.

A gyümölcspálmák egészséges és szórakoztató alternatívát nyújtanak a vendégek számára a hagyományos desszertekkel szemben. Lehetővé teszik, hogy ne csak a felnőttek, hanem a gyerekek is élvezhessék ezeket az ízletes gyümölcskreációkat, amikről a gyümölcsfalatokat akár csokoládéba is márthatják - ha valamelyik csokiszökőkutunkat is megrendelik mellé - vagy akár önmagában is elfogyaszthatják.

A gyümölcspálma több 100 darab frissen elkészített gyümölcsdarabkából áll és kb. 80-100 cm magas. Önállóan vagy a büféasztal központi elemeként is feltálalható.

Vegyes gyümölcspálmáink többféle gyümölcsöt tartalmaznak, mint pl. az eper, ananász, dinnye, kivi, szőlő, alma, banán, körte. Teljesen igényre szabott rendeléseket tudunk felvenni, így azt, hogy milyen gyümölcsök kerüljenek fel a fákra, akár Te is kiválaszthatod.

Ha csokoládészökőkutat is bérelsz, akkor lehet, hogy egy teljes egészében eperből vagy más gyümölcsből álló pálmát szeretnél. Ennek semmi akadálya. A gyümölcsöket egyszerűen leszedhetjük a fáról, majd márthatjuk a szökőkút meleg, csábító csokoládéjába. Választhatsz tej-, ét- vagy fehércsokoládé közül.

Tekintsd meg a Rendezvényszervíz Gyümölcspálma képgalériáját ahol rengeteg ínycsiklandó fotót találsz pálmáinkról.

Ha igazán szeretnéd meghökkenteni vendégeid valami egyedi látvánnyal, és egészséges finomságokkal szeretnéd kiegészíteni a vacsorát, akkor a gyümölcspálma kötelező darabja a bulinak.

Csokoládészökőkút dekoratív, világító asztalon mártogatnivalókkal

Mi is az a csokiszökőkút ?

2021. december 18.

A csokoládészökőkút lényegében egy rozsdamentes acélból készült berendezés, amely olvasztott csokoládéfondüt szolgál fel. A szökőkút tövében található motor gondoskodik a csokoládé pasztillák felolvasztásáról, melyeket a fűtőtálcába helyeznek. A központi dugóhúzóra hasonlító adagolócsiga nyomja fel az olvadt csokoládét a középen található oszlopon keresztül. A 60–100 cm magas és többszintű szökőkút tetejére érve a csokoládé túlcsordul és lefolyik. A csokoládé a legfelső szinten elhelyezkedő peremre folyik, majd onnan az alatta lévőre, mindaddig amíg el nem éri az alsó szintet. Miután a csokoládé kaszkád elérte a szökőkút alját, az egész folyamat megismétlődik. Nagyon fontos, hogy a szökőkút vízszintesen álljon, hisz csak így tudja a csoki teljesen beborítani a peremeket. Ez a szökőkút alatt található állítható lábak megfelelő pozícióba helyezésével érhető el. A csokoládé első olvasztása mikrohullámú sütőben vagy vízgőz fölött is elvégezhető.

A magas kakaóvaj tartalmú csokoládé, mint például a Rendezvényszervíz által használt Callebaut belga csokoládé, ideális a szökőkutakban való használatra. A csokoládé lehet tej-, ét- vagy fehércsokoládé. Mivel a fehér csoki tökéletesen színezhető, így a Rendezvényszervíz csokoládéi különböző színben is megrendelhetőek (pl. piros, lila, fekete, rózsaszín, téglavörös, sötétzöld, narancssárga stb.) Az alacsony kakaóvaj tartalmú csokoládét növényi olajjal lehet kiegészíteni; ebből túl sok viszont ronthatja a csokoládé simaságát és ízét.

Csokoládé szökőkutakat bérbe adnak különböző vendéglátó cégek, partikellék boltok, viszont a Rendezvényszervíz minden a csokiszökőkút üzemeltetésével járó kellemetlenséget átvállal, beleértve a tálalóasztal dekorálását, a mártogatnivalók előkészítését, gyümölcsök hámozását, a szökőkút összeállítását, beüzemelését, csokival való utántöltését stb. Nem beszélve az est végi szökőkút szétszerelésről, megtisztításról és a kínáló tálak elmosogatásáról. A szökőkútban folyó csokihoz különböző mártogatnivalókat kínálnak, mint pl. friss idény- és egzotikus gyümölcsök, pillecukor, piskóta, ostyarudak, aszalt gyümölcs, puszedli, több fajta ízfokozó (kókuszreszelék, mandula, dió, tortadara, fahéj, chili stb.) Ezeket fanyársra felhúzhatjuk és a szökőkútba márthatjuk.

A csokoládé szökőkutak otthoni és kereskedelmi változatban is kaphatóak, amelyek különféle alkalmakra használhatóak, például házibulikra, születésnapi ünnepségre, ballagásra vagy esküvőre. Igazából a csokiszökőkút minden rendezvényen megállja a helyét ahol édes-szájú emberek lelhetők fel. Az otthoni szökőkút ideális egy körülbelül 10 - 15 fős összejövetelhez, a kereskedelmi változat viszont akár több 100 főt is elláthat.

Általában a csokoládé szökőkutakat 3 - 4 órán keresztül üzemeltetik egy parti során. Ez idő alatt legtöbb esetben el is fogy a felszolgált csoki és a mártogatnivalók. Rendezvényeken a leggyakoribb időpont talán a vendégvárás ideje. Az élmény tovább fokozható, ha van mellette egy italszökőkút is, amiből welcome drink-ként pezsgő folyik. A vacsora utáni időpont szintén közkedvelt, mikor a többi desszertet is felszolgálják. Sőt, mivel a csokiszökőkúthoz a leggyakoribb mártogatnivalók a gyümölcsök, így tökéletes választás lehet mellé egy gyümölcspálma, ami egy pálmafára hasonlító gyümölcskreáció. Az erre előre feltűzdelt gyümölcsdarabokat a vendégek leszedhetik és még csokiba is márthatják. Egy büfé vagy állófogadás kiegészítő eleme is lehet.

A szabadban a csokoládé szökőkút telepítése nem javasolt, mivel a csokoládé illata odavonzza a rovarokat és már egy kisebb szellő is megzavarhatja a csoki áramlását.